Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje KRETEX Internet prodavaonice na području Europske unije.

Korištenje

Usluge KRETEX Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama http://www.kretex.hr, dalje u tekstu KRETEX Internet prodavaonica. Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem KRETEX Internet prodavaonice korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila. Iako KRETEX nastoji pružiti najbolju moguću ponudu usluga, KRETEX ne može jamčiti da će usluge na KRETEX Internet prodavaonici odgovarati potrebama svakog korisnika.

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u KRETEX Internet prodavaonici.

Izjava o prodavatelju

KRETEX d.o.o. proizvodnja, trgovina i usluge
Registriran: Trgovački sud u Bjelovaru
MBS: 010012258
MB : 0990809
OIB : 48977067109
Temeljni kapital: 49.107,44 €
Žiro računi:
HR3923600001102494005, Zagrebačka banka d.d.
HR3623400091110443747, Privredna banka d.d.
HR6824020061100010717, Erste & Steiermärkische banka d.d.

Član uprave: Boro Kretić, direktor
– zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Sjedište:
Staklena 4, Garešnički Brestovac,
43280 Garešnica
Hrvatska
Tel: +385 43543348
Fax: +385 43543900

Cijene

Sve izražene cijene su u eurima (€) i sa uračunatim PDV-om.

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne na KRETEX Internet prodavaonici.

Slike i opisi

KRETEX pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Zaštita podataka

Tajnost podataka prilikom prijave zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i KRETEX stranica.

Prigovori

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. i110/15) tvrtka KRETEX d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga KRETEX korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

KRETEX d.o.o.
Staklena 4, Garešnički Brestovac,
43280 Garešnica,
Hrvatska
ili na e-mail adresu : info@kretex.hr
odnosno na telefaks broj: 043/543-900

KRETEX se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: Ime, prezime i adresu.

 

Ostale odredbe

Izvansudsko rješavanje sporova

Ovim putem Vas obavještavamo o svojoj dobroj volji da svaki spor riješimo mirnim putem sporazumno kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog  rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prigovora za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskog gospodarskoj Komori, te korištenjem online Platforme za online rješavanje potrošačkih sporova.

Marketinške aktivnosti

KRETEX zadržava pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima KRETEX Internet prodavaonice.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj KRETEX Internet prodavaonice je zaštićen. KRETEX ostvaruje jedinstveno pravo na korištenje predmetnog sadržaja. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama KRETEX Internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati KRETEX te za to dobiti pisano odobrenje.

Povezane Internet stranice

Web stranice KRETEX Internet prodavaonice uključuju linkove na druge Internet stranice. Materijali na tim stranicama su izvan kontrole KRETEX. Korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

Dio web stranica KRETEX Internet prodavaonice predviđen je za oglašavanje. Oglašivači odgovaraju za objavljene materijale, odnosno da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. KRETEX ne odgovora za bilo kakve pogreške i nepravilnosti spomenutih marketinških materijala.

Dostupnost kretex.hr Internet prodavaonice

Pristup na internetske stranice KRETEX.HR Internet prodavaonice (http://www.kretex.hr) ponekad može biti otežan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Kretex d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Kretex d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Izjava o korištenju WSPay-a

Kretex d.o.o. koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem KRETEX Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje i dostava.

Registracija

Kako bi se korisnik registrirao na KRETEX Internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti KRETEX na e-mail adresu: info@kretex.hr

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Dodaj u košaricu“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate (Checkout proces).

KRETEX obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode KRETEX nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na KRETEX Internet prodavaonici nisu obvezujuće.

Nakon što je uplata vidljiva KRETEX kreće sa dostavom robe.

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web shopu. Obavijesti o slanju proizvoda na dostavu dobiti ćete e-mailom.  KRETEX dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima.
Cijena dostave obračunava se na računu, iznosi 4,00 € za narudžbe do 70,00 €, dok je za narudžbe iznad 70,00 €  dostava besplatna. Ukoliko ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), plaća se još dodatno trošak iznosa 0,5 €.
Dostavu vršimo putem dostavljačke službe GLS, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (Internet bankarstvo, u pošti ili osobno u banci), ako uplatu zaprimimo do 12 sati. Ukoliko ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba napravljena do 12 sati.*

*Zbog situacije sa COVID-19 te ograničenim radom dostavnih službi rok dostave je nešto dulji te molimo sve naše kupce za strpljenje i razumijevanje. Pokušati ćemo dostaviti robu čim prije možemo.

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt – ulaz u kuću, ulaz u zgradu. Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera – koje je isti vratio KRETEX Internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) KRETEX ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. KRETEX zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Posebno o odgovornosti za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koji je on imao u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato.

Rizik slučajne propasti ili oštećenja proizvoda prelazi na kupca u trenutku kada je njemu ili osobi koju je naveo, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

Prodavatelj neće odgovarati za materijalne nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati, osim ako je prodavatelj tvrdio i izjavio da proizvod nema nedostatke ili da ima određena svojstva.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima (NN br. 35/05., 41/08.,125/11.). kada proizvod nema potrebna svojstva za redovitu uporabu ili nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane ili je proizvod nepravilno montiran a montaža je uključena u ispunjenje ugovora o kupoprodaji i drugi nedostaci u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima.

U slučaju materijalnog nedostatka na robi prodavatelj će prigovor  riješiti sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari.

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima kada je to nužno, nedostatak na proizvodu dokazuje se  vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka.

I. UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu.

Povrat robe

Robu vratite bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

Molimo da obrazac pošaljete na jednu od sljedećih javno dostupnih adresa: Kretex d.o.o., Staklena 4, Garešnički Brestovac, 43280 Garešnica odnosno e-mailom na info@kretex.hr.